"Akademik Cemerlang, Kerohanian Terbilang"Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Apa khabar ahli keFb yang di kasihi sekalian,
Admin harap kalian berada dalam keadaan sihat selalu.
Baiklah untuk kali ini admin akan menulis mengenai program yang seterusnya iaitu program “ Akademik Cemerlang, Kerohanian Terbilang”. Buat pengetahuan semua program ini diadakan pada 22 Mei 2014, bersamaan hari Khamis malam Jumaat bertempat di Bilik Seminar Bitarasiswa..
Hehehehe admin yakin semua ahli tahu tempat Bitarasiswa kan???
Kalau tidak tahu..ok sila mohon surat berhenti belajar k..
Takkan bitarasiswa tak tahu kot kan…(gurau aja)

Baiklah admin akan cerita kan serba sedikit mengenai program ni..
Opss sebelum itu, admin nak tanya siapa yang sertai program ini??
Kalau yang sertai program ini.. admin ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kerana anda bukan sahaja mahasiswa yang cemerlang dalam bidang akademik, malah turut sama cemerlang dalam bidang kerohanian.
Buat pengetahuan semua, program ini diadakan oleh Exco Latihan Pembangunan Sahsiah Kelab Fasilitator Bitara, UPSI. Tujuan program ini diadakan untuk memupuk kesedaran dalam kalangan mahasiswa mengenai  kepentingan pengisian rohani terutamanya ketika menjelang peperiksaan kepada semua mahasiswa khususnya dalam kalangan  ahli kelab. Selain itu, untuk pengetahuan semua, program ini juga di adakan dengan harapan dapat memberi kekuatan dan kesejahteraan kepada ahli kelab ketika menghadapi sebarang bentuk cabaran. Secara tidak langsung melalui program ini dapat membentuk keperibadian unggul seorang mahasiswa yang berkeyakinan serta bermotivasi pada masa sekarang dan masa akan datang.
Admin akan cerita serba sedikit perjalanan program yang di adakan buat kali ni. Untuk pengetahuan semua, program ini diadakan bermula pada jam 7 malam. Semua ahli kelab berkumpul untuk solat maghrib berjemaah dan bacaan solat Yasin yang di imamkan oleh ahli kelab sendiri iaitu saudara Muhammad Iqbal bin Jaafar. Kira-kira dalam pukul 8.00 malam diadakan tazkirah maghrib pula yang menyentuh mengenai akademik mahasiswa. Kemudian,  dalam pukul 8.30 sekali lagi saudara Muhammad Iqbal menjadi imam solat Isyak dan solat hajat..

Selepas solat Hajat, slot seterusnya di isi dengan perkara yang menggembirakan semua ahli..hehehehe nak tahu apa?
Semestinya jamuan makan.  Selepas semua ahli selesai makan, Slot seterunya di isi dengan Forum yang di kelolakan oleh ahli kelab sendiri yang bertindak sebagai moderator dan panel. Forum ini bertemakan akademik cemerlang, Kerohanian terbilang. Hehehe admin percaya mesti kalian nak tahu siapa moderator dan panel forum kan? betul tak?
Baiklah, moderator bagi program ini adalah sekali lagi, saudara Muhammad Iqbal bin Jaafar diapit oleh dua orang panel yang kacak dan comel iaitu saudara Muhammad Hafiz bin Jalil  dan saudari Siti Faeza Maznum Binti Musa. Wah!! admin tak sangka sungguh berbakat semua ahli kelab kita..admin yakin fasilitator seperti mereka inilah yang kita cari…
Tidak lengkap program KeFb jika tidak disertakan dengan amanat bonda yang tercinta iaitu selaku Penasihat Kelab Fasilitator Bitara, UPSI iaitu Cik Najidah binti Yahaya. Bonda menyampai amanat dengan menasihati semua ahli Kelab supaya mengimbangi bidang akademik dan juga  menitik beratkan hal ehwal kerohanian supaya dapat menjadi mahasiswa yang bukan sahaja cemerlang di dunia, malah turut cemerlang di akhirat..
Penutup program ini para peserta yang terdiri daripada ahli kelab mengambil gambar kenangan bersama-sama..
Di harap melalui program yang diadakan ini dapat membantu semua ahli kelab untuk bersedia menghadapi peperiksaan akhir tahun yang akan datang….
Salam kasih sayang daripada admin untuk semua. di harap kalian terus bersama Kelab Fasilitator Bitara. Jangan lupa, 

“ Bergerak Seiring, Menyahut Cabaran”.


No comments:

Post a Comment