COrEtAn KaMi~~

Bergambar bersama..tapi, tak cukup korum :'(
Salam a'laik. Apa khabar semua?? Admin harap sahabat-sahabat dalam keadaan sihat dan ceria..Ada yang sakit??hurmm..jangan sedih..Syukur dan  anggap ia sebagai ujian buat diri kita agar sentiasa tabah dan sentiasa kuat untuk menempuhnya. Pada entri kali ni..admin ingin membuat sedikit coretan tentang pengalaman, kenangan, cabaran dan apa-apa sahaja perkara yang telah admin dan sahabat-sahabat lalui sepanjang kami bergelar MT EXCO KeFB sidang 2014/2015..


Bak kata orang “Tak kenal maka tak cinta”..hehe..iyaa..pada mulanya kami ditemukan dalam AGM (Annual Grand Metting) pada Mei 2014 yang lalu. Boleh dikatakan, masing-masing agak janggal untuk bergurau senda, bercakap dan sebagainya. Namun, sehinggalah kami memasang langkah dalam program yang pertama iaitu Kem Pemantapan Organisasi. Di sini segalanya bermula..~~. Bermula dengan program ini hinggalah pengisytiharan pembubaran sidang 2014/2015, amat sukar ingin admin rungkaikan satu persatu. Pahit, manis, jatuh, bangun kami sepanjang berorganisasi telah memberi kesan dalam jiwa kami agar sentiasa kuat. Tipulah jika ada pihak yang mengatakan kami “hebat” dalam semua aspek. Realitinya, ketika kami hampir rebah, NAMUN dengan adanya TEKAD, SEMANGAT KEKELUARGAAN, TOLAK ANSUR, SALING MEMBANTU dan segala ILMU yang ada..kami bangun dan kami tempuh bersama walau sebesar mana pun masalah itu. Benar.. motto KeFB “ BERGERAK SEIRING MENYAHUT CABARAN” bukan sekadar perkataan semata-mata, namun ia sudah meresap dalam jiwa kami.

Dalam organisasi ini, admin ingin sentuh sedikit..
Kami tidak diajar sekadar untuk berprogram,
Kami tidak diajar sekadar untuk meluangkan masa,
Kami tidak diajar sekadar untuk bersikap proaktif.
Namun secara tidak langsung,
Kami diajar bagaimana erti sebuah kepimpinan,
Kami diajar bagaimana seorang pemudah cara itu bersifat holistik,
Dan.. kami diajar erti sebuah KELUARGA.Berbicara mengenai perpisahan..agak sedih bila dikenang kembali. Namun, inilah lumrah kehidupan. Setiap yang bertemu itu, pasti berpisah. Oleh itu, hargai walau sedikit masa kita dengan setiap orang yang kita pernah bertemu. Jadikan perpisahan ini bukan sekadar untuk ditangisi namun, anggap ia sebagai kekuatan untuk kita pada masa hadapan.


Di mana ada pertemuan, pasti akan ada perpisahan. 
Di mana ada awal, pasti akan ada akhir. That’s life. Ketika akhir sebuah perjalanan akan menjadi awal perjalanan yang lain, dan sebuah perpisahan akan menjadi pertemuan dengan sesuatu yang baru. And that’s more about life.
Di dalam hidup, banyak orang yang datang dan pergi
Allah telah menjumpakan kita dengan orang-orang yang Dia telah gariskan dalam catatan takdir
Mereka pun datang silih berganti
Ada yang melintas dalam segmen singkat, namun membekas di hati.
Ada yang telah lama berjalan beiringan, tetapi tak disadari arti kehadirannya


Ada pula yang begitu jauh di mata, sedangkan penampakannya melekat di hati.
"Setiap ada pertemuan pasti ada perpisahan, Kalau kita tidak ingin berpisah maka janganlah bertemu tapi kalau sudah bertemu, maka bersiaplah untuk berpisah dengannya."

No comments:

Post a Comment