Swa Diri

Assalamualaikum dan salam bitara. satu lagi program yang telah dilaksanakan oleh Kelab Fasilitator (KeFB) Pada 16 oktober 2016 iaitu hari Ahad, Kelab Fasilitator Bitara (KeFB) telah menganjurkan Program Swa Diri yang bertujuan membina jati diri seorang fasilitator supaya dapat memberi sumbangan terhadap kelab, menerapkan sikap positif dalam diri setiap peserta supaya menjalankan tugas dengan lebih efektif dan mengeratkan hubungan silaturahim antara ahli kelab. Pengisian program ialah Slot Pengenalan berkenaan KeFB oleh Presiden KeFB dan diteruskan dengan pengisian Slot Swa Diri oleh Penasihat KeFB, Cik Najidah Binti Yahaya. Beliau telah berkongsi mengenai tujuan pengambilan ahli-ahli baru serta mengklasifikasikan ciri-ciri fasilitator yang terbaik. Pelbagai input positif serta kritikan yang membina telah diterima oleh setiap ahli sepanjang aktiviti tersebut dijalankan. Seterusnya, aktiviti bersama MT Exco kelab pula dijalankan dengan sesi perkenalan diri yang melibatkan semua ahli yang hadir. Program berkenaan diakhiri dengan sesi fotografi pada jam 12.30 tengah hari. Diharapkan semua ahli yang terlibat secara langsung atau tidak langsung akan bersama-sama terus bergiat aktif dalam kelab ini serta mempereratkan ukhwah yang telah terjalin ini sehingga ke akhirnya.


Sesi pendaftaran bermula pada pukul 7.15 pagi

Slot ice breaking yang dikendalikan oleh saudari Nor Dia.Slot yang dikendalikan oleh Penasihat kelab Cik Najidah Binti Yahaya.


aktiviti MT Exco bersama ahli..

Diharap input yang diperoleh pada hari tersebut akan membantu ahli mempersiapkan diri untuk menjadi seorang fasilitator yang bitara. manakala ukhwah yang dibina hari ini diharap akan terus menjadi pembina kepada hubungan yang erat pada masa akan datang 
# bergerak seiring menyahut cabaran
#keluarga_unguNo comments:

Post a Comment